Over mij

Mijn naam is Victor P.J. Hameleers, ervaringsdeskundige op het gebied van verslaving, hoogbegaafdheid en meer. Jarenlang miste ik een gevoel van tevredenheid of geluk. Dit uitte zich in verslavingsproblematiek, opnames in klinieken en jarenlang volgen van diverse cursussen en therapieën in de reguliere Ggz. Ik viel uiteindelijk steeds weer terug in mijn oude (verslavings-) patronen en gewoonten. En ik was ik weer terug bij af. Ook door de inzichtgevende visies van Jan Geurtz heb ik mijn beperkende overtuigingen en patronen kunnen aanpakken. Dit o.a. door zijn inspirerende boeken (“de verslaving voorbij”  en “verslaafd aan liefde”) en het volgen van zijn workshops. Deze positieve verandering heeft me doen besluiten te gaan doen waar ik voldoening en energie van krijg. Mensen begeleiden die ook beperkingen en gebrek aan tevredenheid met zichzelf ervaren en daar vaak jarenlang problemen van ondervinden. Na de vierjarige HBO opleiding tot Psychosociaal Therapeut, Transpersoonlijk Counselor en Maatschappelijk werk ben ik in aanraking gekomen de techniek EFT/tapping wat verbazingwekkend snel en effectief oude trauma’s in mij heeft weggenomen waardoor mijn leven een stuk makkelijker en lichter  was geworden. De keuze om mij te specialiseren in EFT/tapping was snel gemaakt.  Sinds 2016 ben ik als erkend EFT/tapping counselor aangesloten bij de Stichting EFT .

Aansluitend heb ik gewerkt bij Stichting 113online, waar mensen (vooral jongeren) met suïcidale gedachten/wensen terecht kunnen voor advies en/of hulp. Ook naasten en andere hulpverleners kunnen hier terecht voor advies over de problematiek van- en omgaan met suïcidaliteit.

Ik heb ervaring in het werken met jongeren met gedragsproblemen en met verslaafden die meervoudige sociale en maatschappelijke problematiek kennen. Deze mensen leven meestal met een heftig trauma dat vaak is uitgegroeid tot één of meer persoonlijkheidsstoornissen. Ze zijn daardoor via Justitie bij de Reclassering en/of de Forensische Poli terechtgekomen, waar ik werkzaam ben geweest.

In 2018 zijn we naar het mooie en rustige Noord Oost Groningen verhuisd, waar ik mijn praktijk Psycho-reset heb voortgezet. Sinds 2019 ben ik enkele jaren parttime begeleider van adolescenten (uit de psychiatrie en/of met de diagnose ASS), geweest. T.g.v. de steeds toenemende administratieve druk en protocollen, heb ik besloten deze van protocollen overlopende Ggz voor de tweede keer in mijn leven vaarwel te zeggen. 

Sinds 2019 ben ik parttime trajectbegeleider/coach bij Merk Hoe Sterk, waar mensen die voor complexe PTSS zijn (uit)behandeld, verder worden begeleid en behandelt om hun leven op alle gebieden weer op de rit te krijgen.

Hoe effectief EFT/tapping ook kan zijn, in sommige gevallen kunnen er bepaalde blokkades zijn die je verhinderen te helen van (heftige) trauma’s (c-Ptss).  Toen ik in aanraking kwam met de verbazingwekkend effectief werkende lichaamgerichte methode Hypnose, ben ik ook hier een opleiding gaan volgen bij het HIN. Hypnose werkt goed op het onbewuste nivo, maar zelfs deze methode kan geblokkeerd worden t.g.v. hardnekkig vastgeroeste aannames over jezelf, en door afscheiding van gevoel en de ratio, waardoor je in je leven steeds tegen (dezelfde) belemmeringen blijft aanlopen. 

Om op onbewust niveau (voorbij het kritische, ‘wetende’ brein) iets te helen of te veranderen is er uiteindelijk nog de enorme kracht en wijsheid van plantmedicijnen. Plantmedicijnen zijn in miljarden jaren geëvolueerd en zorgen er o.a. voor dat je kritische brein wordt omzeild, waardoor datgene dat gezien en geheeld wil worden, alsnog doorleefd en geneutraliseerd kan worden. Ook levenservaringen die je je niet meer kan herinneren (verdrongen, of doordat de ervaring op jonge leeftijd plaats vond) kunnen met plantmedicijnen in het bewustzijn gebracht worden om voorgoed geheeld te worden. Goed te weten dat de Ggz sinds 2020 proeven met (m)DMA doet om mensen met c-Ptss en verslaving te behandelen. Inmiddels heb ik zelf al meer dan 12 jaar ervaring met plantmedicijnen, waar ik een enorme hoeveelheid wonderbaarlijke helingen hebben zien gebeuren. In 2022 heb de jaartraining Ayahuasca facilitator voltooid.

dr. Vic Beeld_Naam

Dr. Vic  is mijn alter ego die tips, adviezen en informatie geeft over allerlei zaken die te maken hebben met welzijn, gezondheid, opvoeding, verslavingen e.d..

Zie meer Dr. Vic op Facebook.