Persoonlijke inspiratoren

k wordt vooral blij als ik echt in contact ben met anderen. Ik ben geïnteresseerd in de zaken achter de gebeurtenissen die ons overkomen en hoe wij deze in ons leven interpreteren en integreren. Mindfulness, yoga, meditatie en lichaamsbeweging probeer ik regelmatig in mijn dagelijkse routine toe te passen wat mij ook blij maakt!

  Jan Geurtz

  • “het zijn niet de verschijnselen die je beknellen; het is de gehechtheid eraan”
  • eenzaamheid ; “opgescheept zitten met iemand die je niet ziet zitten: met jezelf…!!! “ 
  • alleen zijn; “verblijven in de open, liefdevolle ruimte van je natuurlijke staat” 

Joop van der Hagen (proceswerk)

  • “het is altijd erger dan het lijkt”

Irvin. D. Yalom

Yalom behoort tot de school van de existentiële psychotherapie. Een op het humanisme gegrondveste therapievorm die onder andere de autonomie van de cliënt hoog in het vaandel heeft. De therapeut is dan ook eerder een procesbegeleider dan iemand die mensen beter kan maken. Daarnaast zal een existentieel therapeut zelden tot nooit vertellen wat je moet doen, dat druist namelijk lijnrecht in tegen het ideaal van autonomie.

Carl.G. Jung

Jung’s therapie is gericht op verdieping en zal daarom terug gaan naar de diepere lagen onder het bewustzijn: het onbewuste. Volgens Jung liggen hier niet alleen verdrongen eigenschappen die met onze ontwikkeling als kind te maken hebben, maar juist ook onze kracht en talenten. Jung richt zich op de zelf-helende kracht die er in ieder mens schuilt.