Over mij

Mijn naam is Victor P.J. Hameleers, ervarings- deskundige op het gebied van verslaving, hoogbegaafdheid en meer.  Jarenlang miste ik een gevoel van tevredenheid of geluk. Dit uitte zich in verslavingsproblematiek, opnames in klinieken en jarenlang volgen van diverse cursussen en therapieën in de reguliere GGZ. Ik viel uiteindelijk steeds weer terug in mijn oude (verslavings-) patronen en gewoonten. Ik was ik weer terug bij af. Uiteindelijk heb ik door de inzichtgevende visies van Jan Geurtz mijn beperkende overtuigingen en patronen kunnen aanpakken. Dit o.a. door zijn inspirerende boeken (“de verslaving voorbij”  en “verslaafd aan liefde”) en het volgen van zijn workshops. Deze positieve verandering heeft me doen besluiten te gaan doen waar ik voldoening en energie van krijg. Mensen begeleiden die ook beperkingen en gebrek aan tevredenheid met zichzelf ervaren en daar vaak jarenlang problemen van ondervinden. Na de vierjarige HBO opleiding tot Psychosociaal Therapeut, Transpersoonlijk Counselor en Maatschappelijk werk ben ik in aanraking gekomen de techniek EFT/tapping wat verbazingwekkend snel en effectief oude trauma’s in mij heeft weggenomen waardoor mijn leven een stuk makkelijker en lichter  was geworden. De keuze om mij te specialiseren in EFT/tapping was snel gemaakt.

Aansluitend heb ik gewerkt bij Stichting 113online, waar mensen (vooral jongeren) met suïcidale gedachten/wensen terecht kunnen voor advies en/of hulp. Ook naasten en andere hulpverleners kunnen hier terecht voor advies over de problematiek van- en omgaan met suïcidaliteit.

Ik heb ervaring in het werken met jongeren met gedragsproblemen en met verslaafden die meervoudige sociale en maatschappelijke problematiek kennen. Deze mensen leven meestal met een heftig trauma dat vaak is uitgegroeid tot één of meer persoonlijkheidsstoornissen. Ze zijn daardoor via Justitie bij de Reclassering en/of de Forensische Poli terechtgekomen, waar ik werkzaam ben geweest.

Sinds 2016 ben ik als erkend EFT/tapping counselor aangesloten bij- en actief bestuurslid van de Stichting EFT .

In 2018 zijn we naar het mooie en rustige Noord Oost Groningen verhuisd, waar ik mijn praktijk Psycho-reset heb voortgezet. Sinds 2019 ben ik parttime begeleider van adolescenten die uit de psychiatrie komen en/of de diagnose ASS hebben, bij de Questcoach.

Sinds 2019 ben ik trajectbegeleider/coach bij Merk Hoe Sterk, waar mensen die voor complexe PTSS zijn (uit)behandeld verder worden begeleid en behandelt om hun leven op alle gebieden weer op de rit te krijgen.

Logo St. EFT

dr. Vic Beeld_NaamDr. Vic  is mijn alter ego die tips, adviezen en informatie geeft over allerlei zaken die te maken hebben met (geestelijk) welzijn, opvoeding, verslavingen e.d..

Zie meer Dr. Vic op Facebook.