EFT/tapping

EFT (Emotional Freedom Techniques) wat is het en hoe werkt het?

Toen ik zelf als therapeut in aanraking kwam met de techniek EFT/tapping was ook ik erg onder de indruk van de verbluffend snelle resultaten van EFT. Ik werk sindsdien met EFT/tapping in combinatie met andere therapie vaardigheden. EFT/tapping is een techniek waarmee de verbinding tussen een trigger (prikkel in het nu, die een nare gebeurtenis in het verleden ‘raakt’) en de negatieve emotie (bijv. angst) van de nare ervaring (trauma) effectief, snel en definitief kan worden ontkoppeld.

Dipje...Ogenschijnlijk kleine, vervelende gebeurtenissen in je leven kunnen de oorzaak zijn van vage (of duidelijke) lichamelijke en/of psychische klachten of belemmeringen. Dat geldt natuurlijk zeker voor de grotere, traumatische gebeurtenissen. Veel mensen zijn moe geworden na jarenlang sessies in de reguliere GGZ, waar vaak slechts (tijdelijke) matige resultaten mee worden behaald. Moedeloos omdat niets lijkt te helpen en je er alleen lijkt voor te staan. Met EFT/tapping heb je geen tientallen sessies vol lastige gesprekken nodig om je prettiger te gaan voelen…
Ontelbare praktijkvoorbeelden hebben aangetoond dat EFT/tapping een zeer effectieve techniek is, zelfs voor het effectief behandelen van ernstige trauma´s ofwel PTSS. Hiervoor zijn ook beduidend minder sessies nodig dan de reguliere therapievormen en de kans dat de klachten terugkomen is klein. Meer info: Ontstaan van klachten en belemmeringen. 

Ontdek zelf hoe EFT/tapping je kan bevrijden van zelfs langdurende, storende gedachten en handelingen en andere (lichamelijke) klachten.

EFT The OptimistHet vooraanstaande mondiale, wetenschappelijke kwartaalblad ‘de Optimist’, voorheen bekend als ‘Ode’, heeft in het herfstnummer van 2014 EFT/tapping (naast TFT) als één van de meest effectieve remedies genoemd, om af te rekenen met vastzittende trauma’s in het lichaam. Hierin beschrijft de vooraanstaande Amerikaanse psycholoog en medicus Peter A. Levine uitvoerig hoe trauma’s ontstaan en zich in het lichaam vastzetten. Hij ontwikkelde een techniek om deze trauma’s op te lossen, een vergelijkbare techniek als EFT. Bij EFT worden echter nog een aantal ‘kloppunten’ , ofwel acupressuurpunten op het lichaam (meridiaan punten) gebruikt, die ervoor zorgen dat de belemmerende blokkades snel en definitief worden opgeheven. eft-punten_1

Voor meer info: Wat is EFT?

EFT/tapping is ontwikkeld door de Amerikaan Gary Craig. Het uitgangspunt van de methode is dat alle beperkingen en belemmeringen worden veroorzaakt door verstoringen in ons energiesysteem. Hierdoor ervaren wij dat we iets ‘missen’ of iets te kort komen.  Ofwel; we ervaren dat we ‘lijden’.  Voor meer info: Ontstaan van lijden  Als we ons dus niet helemaal ‘lekker’ voelen of zelfs gedeprimeerd, wordt dit in principe veroorzaakt door negatieve overtuigingen die wij als kind over ons zelf hebben afgeroepen.

Voor meer info: Negatieve overtuigingen

Ben je geïnteresseerd ? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek bij Psycho-Reset.